Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SSU samlar namn mot Persson

Annons

I dag startar en namninsamling riktad mot statsministern och regeringen.

Det är Tommy Carlsson i SSU Hedemora som anser att Göran Persson och regeringen inte varit tillräckligt tydliga när det gäller landets inställning till den FN-sanktionerade militära uppladdningen kring Persiska viken.

- Jag tror att Göran Persson reagerar mer när ungdomar i SSU drar igång en kampanj. Vi ska skriva protestlistor med krav på att han och regeringen tar avstånd från alla krigsplaner mot Irak, säger Tommy Carlsson.

Han räknar med att SSU-medlemmar över hela landet ställer upp med att snabbt organisera en namninsamling och att hela svenska folket ställer upp när nyheten kommer ut på riksplanet.

Det var flera irakier som gick med i tåget.

Wafa Alaish från Avesta gick i täten för tåget.

- Jag är född i Bagdad och var där när bomberna föll 1991. Om det ändå blir ett krig nu och det leder till att det irakiska folket blir av med Saddam, då är jag med på det, sade Wafa till tidningen.

Bland de som talade på Hökartorget var Gun Drugge i egenskap av medlem i centerkvinnorna, Jan Burell talade för socialdemokraterna, Frida Lindström för SSU, och Britt-Marie Bergstedt för Palestinagruppen.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons