Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SSU fall för krono- fogden

Annons

- Vi är bra på att kämpa för att förbättra samhället, inte så bra på att fylla i deklarationer, säger SSU-ombudsman Egil Karlow.

För SSU Dalarnas ordförande Daniel Reuithe kommer uppgiften som en överraskning. Han kände inte alls till att SSU har en skuld till Skattemyndigheten som gått vidare till kronofogden för indrivning:

- Sådant här ska fungera, det var skamligt, höll jag på att säga. Det får vi ta tag i.

SSU Dalarna står även med i senaste numret av tidningen Justitia. Anledningen är förstås skulden på 18 336 kr till Skattemyndigheten. När myndigheten inte fått in pengar i tid har ärendet helt enkelt överlämnats till kronofogden.

- Vi har glömt att betala sociala avgifter, men vi har betalat nu, säger SSU-ombudsman Egil Karlow till Borlänge Tidning.

- Det här är sådant som kan hända. Vi har mycket att tänka på, med valet och sådant.

Enligt SSU har inbetalningen skett nu i veckan, troligen i måndags, men några pengar hade inte kronofogdemyndigheten fått in i går fredag.

Egil Karlow säger att SSU Dalarna ska bli bättre på att hantera ekonomin, att någon måste få utbildning så att allt hanteras på rätt sätt. Att inte skattedeklarationer lämnats i tid har medfört att SSU drabbats av förseningsavgifter. 1 000 kronor i december, lika mycket i januari.

- Vi är bra på att kämpa för ett rättvisare och trevligare samhälle, inte så bra på att fylla i deklarationer. Vi måste utbilda någon som har koll, säger Karlow.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons