Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Srf på jakt efter nya medlemmar

Annons

Det är svårt att nå människor som har blivit synskadade. Informationen från exempelvis syncentralen fungerar inte, enligt Synskadades Riksförbund, Srf, Säter Hedemora.

- Det är patientsekretessen som gör att vi inte kommer i kontakt med dem som blir synskadade, säger Anne-Marie Fredborg, ordförande Srf i Säter Hedemora.

Föreningen har i dag 78 medlemmar varav 22 stycken är stödmedlemmar. Det skulle ha varit betydligt fler då det är ganska vanligt att äldre personer drabbas av någon typ av synnedsättning.

Häromdagen hade föreningen årsmöte i DHR:s lokal vid Kungsvägen. Inbjuden som mötesordförande var Urban Falk, ordförande för kommunfullmäktige.

Föreningen kan se tillbaka på ett aktivt år med många olika verksamheter. Förutom ett antal nöjesresor och möten har man arbetat utåtriktat med bland annat vita käppens dag. Ett återkommande inslag där politiker och kommunala tjänstemän får prova på hur det känns att famla sig fram över gatstenar och förbi felparkerade cyklar.

Cirkelverksamheten har varit hög och resulterat i en resa till Hälsingland i maj. Medlemmarna har också studerat Europa under 1900-talet och hur vi sjunger i Sverige. Ett par medlemmar har även deltagit i en funktionärskurs.

Den nya styrelsen består av Anne-Marie Fredborg, ordförande, Kerstin Höglund, vice ordförande, Sten-Åke Lundevall, sekreterare, Ulla Eriksson, Inger Pedersen, kassör och Carin Landby och Solveig Westlund.

Kommunens syn-, och hörselinstruktör Kerstin Svedlund avslutade mötet med att berätta om vilka hjälpmedel som finns och att hon finns tillgänglig på biblioteket.

BERNDT NORBERG

Mer läsning

Annons