Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Squaredansen är demokratisk"

Annons

Såg du Falu squaredancers på Stora torget i lördags och rycktes med i callerns rop från scenen?

Ta då chansen att prova på två kvällar gratis och känn efter om squaredans är någonting för dig.

- Vi startar nybörjarkurs i början av september, och vill locka fler ungdomar till oss, säger marknadscallern Georg Andersson.

Falu squaredancers 20-årsjubilerade i fjol och har ett 80-tal medlemmar. Runt 50 av dem är aktiva dansare i väldigt varierande åldrar.

- Men åren går och vi behöver fylla på med ungdomar på dansgolvet Så därför startar vi nu den här nybörjarkursen i Pilbo bystuga, fortsätter han.

Squaredans beskrivs som gympa för både kropp och knopp, då det ger kondition och kräver full koncentration. Dessutom lär det vara så sant som det är sagt att alla kan lära sig dansa squaredans.

Det är Georg Anderson som håller i nybörjarna, och han vill helst ha åtta deltagare för att starta en kurs. Det ska nämligen vara fyra par i den begynnande fyrkanten. Men fattas nybörjare fyller naturligtvis andra medlemmar upp.

- Värt att nämna i det sammanhanget är att squaredansen är demokratisk, så att även kvinnor kan bjuda upp och två väninnor dansa som par, framhåller Georg Andersson.

Och nu bjuder Falu squaredancers alltså intresserade nybörjare på de två första danskvällarna, för att fler ungdomar ska våga sig upp till Pilbo bystuga och ta sig en svängom.

Mer läsning

Annons