Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sprudlande spelglad invasion

Annons

Det var L. E. R.-cupen för hockeyspelare födda 1993 som arrangerades för första gången. Bilar fulla av pojkar, föräldrar, syskon och hockeyutrustning kom till Furudal från hela Siljansområdet. Deltagande lag var arrangerande IFK Ore, Leksands IF, Älvdalen HC och Mora IK.

I de här åldrarna är det viktigaste att ha roligt när man spelar ishockey. Och att alla som är med ska få spela lika mycket. Huvudmålsättningen med cupen var att det skulle bli en trevlig dag för alla som var på plats. Alla lagen spelade mot varandra en gång. Sammanlagt spelades det sex matcher under dagen.

För de flesta av deltagarna var det första gången de var med i en ishockeycup. Det fanns också en del spelare som spelade sin första ishockeymatch under lördagen.

Det sprudlade av spelglädje på isen och av hejarop på läktaren. Framburna av hejaropen från sina supporters på läktaren kämpade och slet deltagarna så att tröjorna kunde vridas ur efter matcherna. Det bjöds på massor av finesser, både medvetna och omedvetna, till allas förtjusning.

Efter avslutad cup belönades alla med en guldmedalj.

Mer läsning

Annons