Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spritavgift återbetalas till Moraföretag

Annons

Statens folkhälsoinstitut klämde i med för höga avgifter för tillstånd att handla med vin och sprit.

Dahlbergs Gross AB i Mora ser nu ut att få tillbaka den summa bolaget betalat ut för mycket.

Det var nämligen så att Statens folkhälsoinstitut fick påbackning från regeringsrätten om att avgifterna stred mot EU-rättens förbud mot handelshinder. Folkhälsoinstitutet beslutade då betala tillbaka avgiften i vissa fall, men inte i andra. En av dem som fick nej var Dahlbergs Gross AB i Mora, som då överklagade och fick rätt i länsrätten den 25 mars i år efter en rekordsnabb handläggning.

Folkhälsoinstitutet överklagade till regeringsrätten som vägrat ge prövningstillstånd. Därvid torde det stå klart att även Dahlbergs i Mora kan sälla sig till den skara företag som genom oskäliga avgifter från folkhälsoinstitutet har återbetalning att vänta.

Minst fem bilinbrott i söndags natt

u Under natten mot måndagen har minst fem bilinbrott utförts i Mora. Bland de drabbade bilägarna finns en polisman.

Förövarens tillvägagångssätt har varit detsamma. En ruta har krossats på bilen och sedan har fordonets stereoanläggning tillgripits.

Det första inbrottet skedde kring midnatt i bostadsområdet Stormyren. Därefter har anmälningar duggat in från bland annat Trädgårdgatan och Vasagatan.

Vittnen har iakttagit en person iklädd en dunväst med röd överdel. Dun har påträffats i en av bilarna och gärningsmannen har dessutom skurit sig. Det finns blodspår i minst ett av fordonen.

Polisen är tacksam för ytterligare tips.

Byutställning och tipspromenad

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons