Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sprider glädje

Annons

I min förra insändare berättade jag om koloratursopranen Therese Leopoldsson, som förresten återkommer till Norrbärke kyrka den sista juni, "Musik i sommarkväll". Nu vill jag presentera Glädjespridarna från Pingstkyrkan i Borlänge.

Det är en sånggrupp, bestående av troende pensionärer som sjunger glada läsarsånger, gamla och nya. Missionären Bengt Halldorf leder - och spelar mandolin, ett instrument jag älskar! Jag hörde dem i Allékyrkan medan Johan Torstensson var pastor där. Han inledde och avslutade mötet.

Jag tycker inte att man ska kunna knycka ett upptaget namn så där. Det är risk för sammanblandning. Mig veterligt finns det inga Glädjespridare i Smedjebacken.

Diakon Anna Margareta Baumgren nämndes i artikeln om Smedjebackskyrkan. Hon är uppskattad, klok och begåvad, och man bör lyssna på henne.

RIA har hjälpverksamhet för missbrukare, om jag förstått rätt. NLT berättade, att en av de insatser som Glädjespridarna - inte RIA(?) - gör för dem som har det sämst i samhället, är att varje fredag arrangera sopplunch i

sin lokal i Smedjebacken. Vilka andra insatser?, undrar jag. Vem gör vad och för vems pengar? Det finns frågetecken att räta ut!

En helt annan femma är min önskan att någon kyrka - eller Cassels - ska bjuda in Göta River Jazz Men, glädjespridarna från Göteborg. Musikerna spelar trad. jazz - gladjazz, med banjo bland blåset - och sjunger andliga sånger: "He touched me"!

Ju fler kyrkor och färre kristna det blir i vårt land, desto viktigare är strängmusik, solskenssånger och gospel!

R M ENQUIST

Mer läsning

Annons