Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Språklärare samlades i Ludvika

Annons

För det lokala värdskapet svarade VBU:s Åke Sandberg, Bengt Åkman och Leif Isaksson och vid samlingen i går eftermiddag hälsade Roger Stål deltagarna välkomna samt presenterade Ludvika och VBU.

På plats fanns också representanter från Högskolan i Skövde, som är ansvarig för dagarna i Ludvika, samt Dr. Arthur Winkler-Hermaden ambassdrådet från Österrikes ambassad och föreläsaren Wolfgang Malik.

På programmet stod också ett studiebesök på ABB under fre- dagen.

VBU:s hotell- och restaurangprogram svarade för förplägnaden under kvällen och även handelsprogrammet bidrog genom att hjälpa till att ställa i ordning diverse konferensmaterial.

Deltagarna i kursen var på plats för att informera sig om upplägget av den verksamhet som leder fram till examinering av elever och lärare.

Vad det gäller examineringen för cambridgeprovet har eleverna i Ludvika under ett antal år läst på hemmaplan för att avlägga slutgiltigt prov i Uppsala.

Motsvarande möjlighet kan nu erbjudas de elever som läser österrikiska språket ute vid olika skolor i Mellansverige och här finns nu möjligheter att åka till Ludvika för slutprov eftersom man har tillgång till två licensierade lärare, berättar Bengt Åkman från VBU.

Dessa två, Barbro Oldberg, Stål och Britta Jonsson fanns också på plats i Folkets hus.

- Det är en stor dag för VBU, konstaterade dess ordförande, kommunalrådet Roger Stål.

Det är glädjande att få visa upp den kompetens som finns vid VBU och att det är till Ludvika man åker för att få prövat om man kan. Att sedan österrikiska ambassaden skickar en av sina högsta tjänstemän för att vara med här visar att man tar VBU och Ludvika på allvar, sade Roger Stål innan han gick upp på scenen för att inleda två spännande dagar med god reklam för skolan och Ludvika.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons