Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sportlovsstart i Ormbacken

/

Annons

Det har blivit något av en tradition med sportlovsstarten i Ormbacken. För femte året i rad arrangerades aktiviteter för hela familjen och det bjöds på korv och saft.

– Vi vill inspirera familjerna att vara mer utomhus på sportlovet, berättar Agneta Persson, styrelsemedlem i Långshyttans Friluftsfrämjande.

Ett trettiotal personer på plats i Ormbacken, trots den bitande kylan under söndagen. Några deltagare begav sig genast ut på isen till de uppborrade hålen för pimpling.

– Det finns bara småfisk här, ropar en liten pojke på väg till pulkabacken.

Men tioåriga Amanda Vikström och Evelina Katajisalo hade tålamod när fiskelinan trasslade ihop sig. Tålamod krävdes även vid korvgrillningen innan brasan kom igång. Då blev korven svart istället, precis som det ska vara.

Alla barnen som deltog fick varsin liten present innan de gick hem, eller en present om de fångade en fisk eller lyckades med något annat prisvärt.

– Vi har inte bestämt åt barnen vad de ska göra, men om de till exempel vill tävla i pulkabacken så hjälper vi till att ordna det, säger Agneta Persson.

Arrangemang i Friluftsfrämjandets regi är annars en möjlighet att leka bortom presterande och tävling, som ofta är centralt i andra idrottssammanhang. Långshyttans Friluftsfrämjande välkomnar nya medlemmar i föreningen och avslöjar att Mulle fyller femtio år i år. I maj kommer en familjedag att arrangeras i föreningens stuga på Mörttjärnsberget för intresserade.

Mer läsning

Annons