Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sportlov med gratis surfning - och Barnens lördag

Annons

Visserligen ger det vare sig frisk luft eller stärkande motion. Men tveklöst gratis är i varje fall bibliotekets erbjudande om surfning på internet under den kommande sportlovsveckan. Surfandet är dock maximerat till 30 minuter per person. Men faktum är att biblioteket av allt att döma är generösare än så.

Alla sportlovslediga får nämligen även låna två videofilmer gratis under veckan. Ytterligare ett av attributen är schackturneringen - ett av de återkommande inslagen så här års.

Vidare utnyttjas sportlovet till att lansera ett helt nytt grepp, Barnens lördag. Biblioteket anordnar tillsammans med Medborgarskolan en slöjdarverkstad i Ahlbäcksalen. Här får den som vill chansen att tälja till gubbar eller annat. Allt hänger på var fantasin drar gränsen.

Om arrangemanget slår väl ut kan det bli en fortsättning. Från den 27 mars är det studieförbundet Sensus som tar vid. Då vankas det barnteater i Ahlbäcksalen. Och från i höst resoneras det om att ABF tillsammans med ytterligare ett studieförbund driver barnprogrammen vidare.

HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons