Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sporthallen prioriteras

Annons

På nämnden den 17 juni antogs sedan socialdemokraternas förslag till vissa ändringar på listan, en grund för budget 2003, fastighetsinvesteringar.

På den ursprungliga listan från förvaltningschef Tommy Sellstedt kom Folkets hus i Ludvika som första punkt.

En utbyggnad med glasad fasad mot centrum och utökade ytor för foajé, bibliotek och ny entré stod på önskelistan, liksom renovering av festsalen.

S förslag lyfter upp punkt 2 på listan till högsta prioritet - en utbyggnad av simhallen med äventyrs- och familjebad, samt överbyggd altan för nytt gym. Dessutom slår man ihop punkt 11, "underhåll och ombyggnad av sporthallen/bad", tillsammans med femte punkten på listan, som berättar om en aktivitetshall i Sporthallen.

Den borgerliga partigruppen ville i stället helt stryka punkt 1 och 5, medan v förordade en prioritering av restaurering av Sädesmagasinet och smedsbostaden på, Hammarbacken som viktigaste åtgärd, punkt 3 på ursprungslistan.

Nu röstade majoriteten för s förslag som bland annat också innehöll en fri och rullande pott för att kunna underhålla kommunens kulturbyggnader, liksom ett visionsarbete på Hillängens idrottsplats, med tillbyggnad av omklädningsrum, personalutrymmen, curlinghall och kafeteria i ABB-hallen, samt tillbyggnad av läktare intill fotbollsplanen och en flytt av tennisbanorna till rackethallen. Den av nämnden antagna "önskelistan" fick så småningom 11 punkter.

LENA RELTE

Mer läsning

Annons