Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sponsrade elever ger igen

Annons

Rektorn Arne Nygren kom i höstas från en skolledartjänst i Mora. Att det inte fanns någon storbildsprojektor på skolorna i Enviken tyckte han var en brist. En sådan kan man koppla till dator, video eller tv och få bild på stor skärm, användbar vid presentationer och redovisningar.

Och en spännande match blir ännu bättre om man ser den tillsammans på en stor duk, det är ett av Arnes värvarbudskap, för de som bidrar får också använda projektorn.

- Jo, jag kanske ska låna den till fotbolls-VM, säger glasmästaren Mats Bertelsen med ett skratt. Annars tycker han att det är självklart att ställa upp för skolan.

Han är en av 23 föreningar och företag som bidragit till projektorn som går på 27 000 kronor. Väldigt få av de tillfrågade har sagt nej.

De företagare i Rönndalen och Tänger som ställt upp får i gengäld besök av elever från femman och sexan i de båda skolorna. Eleverna ska göra ett bildspel om bygdens företag som får rulla under Enviksdagen den 14 juni.

I onsdags började eleverna i Rönndalen sina studiebesök kring korsvägen. Mattias Olersbacken och Erik Andersson tog reda på lite mer om Envikens Glas. Pojkarna frågade och Mats berättade om trivsamt jobb med ett evigt flängande, om bilrutor, fönster och markismontering.

Stina Sjögren och Malin Olsson besökte Katarina Jonssons fik och butik.

- Det har gått bra, det är många som handlar, Har man affär på landet måste man sälja allt möjligt, säger Katarina Olsson.

Eleverna antecknade och fotograferade och fick sig en dos hembygdskunskap och företagsekonomi på köpet. Sedan var det bara att gå tillbaka till skolan och skriva ihop en presentation.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons