Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sponsrad idrottshall

Annons

För någon månad sedan uppvaktades Malungs kommunfullmäktige av representanter från Malung som krävde att en idrottshall med reglementsenliga mått borde byggas i Malung.

Häromkvällen hade Malungs Idrottsråd sammanfört politiker med föreningslivet vid en träff i Malung. Då framkom det att behovet av en idrottshall i Sälen är ännu större än i Malung.

- Den idrottshall som finns i Sälen är så liten att undervisningen delvis måste bedrivas med halvklass och de har ett stort behov av en större idrottshall vilket vi medger, säger folkpartisten Bengt Thorén.

- Men det stora problemet i dagsläget är att kommunens ekonomi är mycket ansträngd och att upplåningen har ökat från 15 miljoner 1999 till 60 miljoner 2001 och närmare 100 miljoner 2002 och då är det i nuläget mycket svårt att göra nya investeringar, säger Bengt Thorén.

Men Bengt Thorén anser ändock att det kan finnas en möjlig lösning på idrottshallsproblemet i den norra kommundelen om föreningar och näringsliv kan ingå ett samarbete. Då skulle man minska behovet av kapitalinsats och kommunen kunde då exempelvis hyra hallen dagtid för skolverksamheten. Föreningsliv och näringsliv kunde utnyttja den i övrigt.

- Vi vet också att om man kan få frivilliga insatser i ett sånt här projekt minskar också kostnaderna. Jag är också övertygad om att driftkostnaderna blir lägre om föreningarna sen driver en hall, säger Bengt Thorén.

Genom att man kan göra det här i ett samarbete med näringslivet kan planerna på fullstora hallar i kommunen realiseras mycket tidigare och säkrare än om man tvingas vänta på en sanering av den kommunala ekonomin, menar folkpartiet som tror på idén med ett samarbete mellan föreningsliv, kommun och näringsliv i den här frågan.

Motionen som lämnades in till kommunfullmäktige har undertecknats av fp-ledamöterna Bengt Thorén, Ivar Berglin och Åke Bondjers.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons