Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spöken och namnbyten

Annons

Chefredaktör Anders Jonssons ledare lördagen den 23 april förtjänar i högsta grad en eloge.

Trots att folkpartiet ingår i alliansen som sannolikt kommer att ta över makten efter den slutkörda och splittrade rödgröna röran, skymtar en liten aning av misstroende om det kommande regeringsalternativets möjligheter till inbördes sämja i många frågor.

Det är en synnerligen befogad misstanke, att det på den punkten uppstår skiljaktigheter som blir svåra att lösa, kanske mest beroende på att moderaterna är största partiet i alliansen. Faran ligger i att de i kraft av detta anser sig ha största rätten att få igenom sina egna förslag. Det vore ju en olycklig utveckling av en koalition.

Det stora flertalet av väljarna måste väl inse att Lars Leijonborg är den enda av partiledarna som kommer med vettiga, för att inte säga mänskliga synpunkter, i de flesta frågor. Hans sakligt framställda åsikter, allt ifrån utvisning av smärre brottslingar av utländsk härkomst, till frågan om sänkta sjuklöner med mera förtjänar ett bättre öde än att helt åsidosättas i en kommande regering.

Alla vi som vill ha en ny regering, håller nog med och delar den oro som Anders Jonsson låter skymta fram i sin ledare den 23 april. Det kommer sannolikt att bli för stora motsättningar både genom underfinansierade åtgärder och rent ideologiska värderingar, för att skapa en stark regering under sådana förutsättningar.

Inte att undra på att på att folk man talar med sätter likhetstecken mellan borgerlig och högerregering. För gamla spöken hjälper inte namnbyten.

HÅLL DIG TILL MITTEN SVENSSON

Mer läsning

Annons