Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Splatterhiphop med Avsmak

Annons

Tidningen träffade Olle Ferner på Sweden Rock i helgen som gick, han var där för att sälja in ett dvd-projekt tillsammans med sin bror Per Ferner.

Men till helgen är det dags för Hultsfred för Olle Ferner, med musikprojektet Avsmak som spelar på Stora Dans på fredag.

- Avsmak är en grej jag hållit på med i åtta år. Det är bara min grej, där jag gör vad jag kan, och drar det till sin spets.

Vad är då grejen? Jo, splatterhiphop med svenska skräcktexter, inspirerad av skräckfilm och 1800-talskusligheter.

- Jag har spelat trummor så jävla länge, så jag ville göra någonting annat som omväxling. I Sverige är det ingen annan som kör skräckhiphop, och jag är intresserad av skräckfilmer. Det är därifrån det kommer, berättar Olle Ferner.

Ibland agerar Olle Ferner ensam under namnet Avsmak. Ibland samlar han ihop en flock musiker och skräckkamrater till ett åttamannaband och kallar det Avsmak & Sjukdomshärd.

- Det är lite som Bob Marley & The Wailers, säger Olle med ett brett leende.

Naturligtvis är det inte alls så. Det är horror-hiphop med rap på svenska, med fiol, tangohäng, splatterös och vinylscratching.

Olle Ferner har en tämligen gedigen punkbakgrund i Falun. Han har spelat med Inglorius Bastards och Bad Habits, och för närvarande spelar han med 21 Lucifers.

- Jag kan inte sluta spela trummor, då blir jag sjuk i huvudet. Med det här bandet får jag ösa på ordentligt, det är ett jäkla drag.

Men på Hultsfred är det alltså skräckshow och Avsmak som gäller. En festival-tripp-trapp-trull för Olle som spelat där med Bad Habits och Inglorious Bastards 2002 och 2003, och nu alltså återvänder till brottsplatsen.

GÖRAN PETTERSSON

Mer läsning

Annons