Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spikat frukostprogram

Annons

Stadsbibliotekets sommarfrukostar under två veckor i juni har blivit en populär tradition.

Många välkända kulturpersonligheter inom vitt skilda områden har mött Ludvikabor på morgonkvisten för att sjunga, spela musik, framföra teater eller hålla föredrag. Täppas Fogelberg, Marika Lagerkrantz och Thomas Ravelli är några namn som dragit storpublik till bibliotekets foajé.

Årets program är en blandning av musik, teater och litteratur, men också med inslag av historia och vetenskap.

Stadsbibliotekets Kärstin van Bruggen, Annika Hansson och Gigi Karlstedt har lyckats få ihop ett varierat program.

Sommarfrukostarna inleds den 16 juni med en pjäs. Ulrica Lönnback från Fagersta framför Telefonsamtalet, en komedi skriven av Dorothy Parker.

Sedan kommer författaren och illustratören Gunilla Dahlgren som kåserar under rubriken "Hitta pärlor i vardagen". Det följs upp med ståupp-poesi och visor med Marketta Franssila och Björn Hedén.

Dagen efter blir det "gubbpunk" med Rajtan Band.

Längre fram i programmet, närmare bestämt den 25 juni, finns Hans Caldaras med ensemble på plats.

- Han har turnerat i 25 år ute i världen och har nu skrivit sina memoarer, "I betraktarens ögon". Hans Caldaras sjunger och berättar om zigenarnas kamp. Det är skrämmande och fascinerande historier, säger Gigi Karlstedt.

Morgonen därpå har man tänkt att flytta frukosten ut i det gröna för att Gammelgårdens örtagrupp ska kunna berätta om och visa äldre örtväxter.

De två intensiva veckorna avslutas tillsammans med en favorit i repris - Pelle Lindström, Olle Nyberg och Anders Olsson ska spela "folkblues".

- Förra gången Pelle Lindström spelade här blev vi så lyckliga att vi inte kunde låta bli att fråga om han kunde komma tillbaka, säger Annika Hansson.

- Han är en riktigt entertainer, det kommer bli riktigt roligt, tror Kärstin van Bruggen.

Sammanlagt blir det nio sommarfrukostar på biblioteket. Varje frukost och program kostar 60 kronor och vill man vara säker på en plats bör man anmäla sig senast dagen innan.

STEFAN PERSSON

Mer läsning

Annons