Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spi ställer inte upp i höstens kommunval

Annons

- Efter mycket stridigheter ska spi i Orsa lägga verksamheten på is i fyra år, förklarar Hasse Thelin. Det här är ett beslut som han inte tycker om. Sedan beslutet var fattat avsade han sig med omedelbar verkan sina uppdrag inom partiet och också medlemskapet.

- Åldringsvården har varit viktigast för mig och jag vill fortsätta att arbeta med sådant som handlar om åldringsvården, säger Thelin.

Nu blir han kristdemokrat och där har han blivit lovad fjärdeplatsen på valsedeln till kommunfullmäktige. Precis som spi har kd två platser i fullmäktige.

Kristdemokraten Ulf Björklund tar tacksamt emot Hasse Thelin och förhoppningen är att han ska dra med sig gamla spi-väljare till kristdemokraterna. Även om inte får tillräckligt väljarstöd för att placera Thelin i kommunfullmäktige har kristdemokraterna garanterat honom en plats i socialnämnden, kd har ju redan tidigare avstått en plats i socialnämnden till just spi och Hasse Thelin.

- Jag har i första hand valt att kämpa för de gamla, säger Hasse och tillägger att han är oerhört ledsen och besviken över att spiinte ställer upp i valet.

Anledningen till att spi i Orsa inte ställer upp i valet är, enligt ordföranden Lisa Wohlmer, en "administrativ miss" från partistyrelsen som gör att lokalavdelningen inte hinner nominera kandidater till den kommunala valsedeln 2006.

Till den här "administrativa missen" kan knytas en konflikt mellan partistyrelsen och en del lokalavdelningar. Partistyrelsen vill enligt Lisa Wohlmer godkänna lokalavdelningarnas kandidater, ett förfaringssätt som Lisa Wohlmer liknar "gångna tiders öststatsmetoder".

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons