Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spendrups lämnade förhandlingarna

Annons

Fackets MBL-förhandlingar med arbetsgivaren Spendrups angående ett 30-tal anställda har strandat totalt. Arbetsgivaren valde att avsluta förhandlingen och kommer i stället att föra diskusionen med Livs Dalarna avdelning 10.

- De har ju sin fulla rätt att avsluta förhandlingarna men jag tycker det är ett konstigt sätt, säger Ivan Eriksson, facklig ordförande på Spendrups Bryggeri AB i Grängesberg.

Från början var det tal om att 39 personer skulle bli uppsagda från företaget men efter samtal har antalet reducerats till 30.

- Vi har en annan syn. Att det är ett 20-tal som är övertaliga, säger Ivan Eriksson men konstaterar att några nya lokala förhandlingar med arbetsgivaren inte kommer att genomföras.

En önskan från fackets sida har varit att avvakta till hösten, i september, för att se om det då råder övertalighet. Något som alltså arbetsgivaren inte ser någon anledning till.

- Vi hade samma situation i fjol men i dag är vi tiotalet färre arbetare än då, påpekar Ivan Eriksson.

Dock har returburken och dess verksamhet flyttats till Norrköping och de elva personer som arbetade där överfördes till övrig produktion i Grängesberg.

Om de som berörs av varslet får sluta befarar Ivan Eriksson att arbetet kommer att bli stressigare för övrig personal.

- Vi får väl springa fortare och jobba mer övertid.

Populär valborg i Norrbo

GRÄNGESBERG. När det åter var dags för valborgsfirande i Norrbo var det så väggarna bågnade på Folkets hus.

Det var "Norrbokrysset" som lockade och sketcherna framfördes bland annat av Fredrik och Erik Olsén, Per-Erik Ols och Niklas Pergenius.

Publiken fick gissa på sketchen och fylla i sitt korsord för att hitta rätt ord. Vinsten gick till Micke Andersson.

Som vanligt bjöds det också på majbrasa och korvgrillning. Kvällen avslutades med ett stort fyrverkeri. Arrangör var Norrbo Folketshusförening.

INGELA HALLGREN

Mer läsning

Annons