Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spendrups drar ner

Annons

När det gäller tio av de hotade jobben har företagsledningen för avsikt att de ska kunna omvandlas till någon form av vikariat. Det vill säga att några kan jobba kvar under obestämd tid på lösare grunder.

Vid bryggeriet i Vårby handlar det om en neddragning med 31 befattningar vara 18 som är avsedda att omvandlas till vikariat.

- Nu avvaktar vi de stundande MBL-förhandlingarna och ser var de landar, säger presschefen Carolin Ekman.

- Det handlar om att anpassa vår kostym efter volymen. Det har gått väsentligt sämre än väntat för oss under årets två första månader och det värsta är att vi inte kan se någon vändning till det bättre, fortsätter hon bekymrat.

Konkret handlar det enligt presschefen om att försäljningen av öl sjunker drastiskt och det gäller alla typer öl som produceras vid företaget.

En uppgift till tidningen säger vidare att det börjar svikta även när det gäller mineralvatten och läskedrycker.

- Företagets motivering till neddragningarna är bland annat den lavinartade ökningen av gränshandeln med öl. Vidare har vi lågprisölet på Systembolaget. Det har börjat tränga undan de redan etablerade märkena och det förhållandet gäller även ute i dagligvaruhandeln.

En annan faktor som företaget pekar på är lågkonjunkturen inom hotell- och restaurangbranschen.

- Det har en direkt påverkan på vår försäljning, säger Ekman som dock inte vill specificera nedgången närmare och ange några siffror.

Enligt presschefen är inställningen att MBL-förhandlingarna om friställningarna i Grängesberg ska kunna inledas redan under innevarande vecka.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons