Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spendrups chaufförer ska tala svenska

Annons

Spendrups Bryggeri för-väntar sig att de åkerier som transporterar öl och läske-drycker till dagligvaruhandeln och grossister använder lastbilsförare som kan tala svenska och har vårdad klädsel.

Enligt Svensk Åkeritidning ser Spendrups detta som ett sätt att stärka sin konkurrenskraft på den svenska bryggerimarknaden.

- Vi förväntar oss att våra transportörer utför en högklassig leverans och service till våra kunder. Det har hänt att förare som varken talar eller kan förstå svenska har levererat drycker till våra kunder. Och då har det uppstått missförstånd med försämrad service som följd, säger Sendrupschefen Eva Persson till Åkeritidningen.

Spendrups Bryggeri har därför tillsammans med transportföretaget DHL utfärdat en detaljerad chaufförsinstruktion om vad som gäller vid lastning vid bolagets bryggerier i Vårby och Grängesberg, samt vad som gäller vid leverans till varumottagare.

Spendrups använder sig av DHL som huvudtransportör både när det gäller transporter och leveranser till volymkunder samt transporter mellan bryggerier och terminaler.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons