Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelmissbrukare fick fängelse

Annons

Falu tingsrätt skriver i sin dom att straffvärdet för mannens brottslighet är så hög att skyddstillsyn med föreskrifter inte är tillräcklig som påföljd. Den 33-årige mannen måste därför dömas till fängelse.

Men tingsrättens dom är ändå mild i förhållande till brottet. Det beror på att mannen självmant berättade för banken och polisen om sina bedrägerier.

Genom att visa upp förfalskade fullmakter kunde mannen sedan med hjälp av telefonbanken få ut sammanlagt 1,3 miljoner kronor från Föreningssparbanken. Pengar som tagits ut under förespeglingar om att det var mannens släktingar som tog emot dem.

Alla pengar gick till spel. Och mannen förlorade allt.

Spelmissbrukaren hade också kredit hos en spelbutik i Falun. När skulden var uppe i 250 000 kronor och inga vinster trillade in ordnade spelbutiken ett lån som Falubon betalar av enligt en amorteringsplan.

Bedrägerierna pågick under åren 2002 och 2003.

Vid huvudförhanlingen i Falu tingsrätt lovade mannen att alla pengar ska betalas tillbaka. Han vädjade till rätten att ta hänsyn till hans spelberoende när den diskuterade påföljden.

Tingsrätten räknar med att 33-åringen kommer att få behandling för sitt spelmissbruk medan han sitter av sitt ettåriga fängelsestraff.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons