Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelmiss

Annons

Svar till Greger Wikstrand, 9/5:

Greger Wikstrand efterlyser, i sitt inlägg om spel, svar från lokala sossar. Nu är jag ingen sådan med jag kan inte låta bli att tillrättalägga vissa fakta som Greger har fått om bakfoten.

Behåller Svenska Spel hälften av spelarnas insatser?

Nej, verkligen inte. Eftersom återbetalningsprocenten är lagstadgad så får inte mer av insatserna betalas tillbaka. Svenska Spel vill ha mer vinster till spelarna men får inte, än så länge. Som en följd av detta går de med en betydande vinst varje år.

Under fjolåret blev överskottet nästan fem miljarder kronor. Av dessa får föreningslivet, barn- och ungdomsidrotten 1 168 miljoner kronor.

Resterande 3 634 miljoner går tillbaka till statskassan. Man kan lätt föreställa vilken nytta dessa pengar gör för idrotten i Sverige. Hur mycket tror du att de utländska bolagen bidrar med? Och nästan fyra miljarder till statskassan, vilka skatter skulle vi höja för att ersätta detta?

Du kan inte allvarligt mena att Svenska Spel skickar människor in i spelmissbruk. Det är fortfarande ens eget val om man vill spela eller inte och Svenska Spel, ATG och dess ombud lägger ändock ned massor av arbete på att förhindra missbruk.

Damfotboll på stryktipset har man sin fulla rätt att tycka vad man vill om.

Personligen håller jag med Jesper Kärrbrink om att den inte är tillräckligt intressant för tipparna för att platsa på stryktipset.

Att du tycker motsatsen är lätt att förstå men det är ju din åsikt som du har rätt att ha men du ska inte klaga på dem som inte tycker som du.

13 RÄTT ÄR RESPEKT

Mer läsning

Annons