Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelmansmusik under byträff i Moje

Annons

Gagnefs församling genomförde på söndagen en byträff i Moje bystuga. Det var den första aktiviteten under årets fasteinsamling. Ett 20-tal personer deltog.

Kyrkoherde John Sund talade och sjöng, kantor Anna-Karin Lisell spelade orgel och fem spelmän från Moje medverkade med musik på bland annat fiol och nyckelharpa.

Lutherhjälpsombudet Birgitta Spånberg berättade om fasteinsamlingens kommande aktiviteter och kvinnor från byn serverade kaffe. Lottförsäljning och kollekt inbringade ungefär 700 kronor till Lutherhjälpsinsamlingen.

Musikalisk resa om människans liv

Komminister Christina Dalberg läste bibelstycken och dikter med anknytning till temat. Under ledning av Maj-Karin Arnberg, som också spelade piano, framförde kyrkokören och Campanulakören sånger som anknöt till olika skeden i livet.

Ett 30-tal åhörare hade samlats i kyrkan. Kommande söndag gästas församlintgen av Duo Lätt, bestående av Christer Åström och Birgitta Eriksson, som spelar akustisk gitarr.

Djurmo-Sifferbo IF hedrade Sven-Erik

En annan som avgick var Henning Rydén, som lämnade ordförandeskapet för friidrottssektionen. Posten är nu vakant.

I huvudstyrelsen, där en plats är vakant eftersom ordföranden för friidrottssektionen inte är besatt, ingår Torsten Eriksson, ordförande, Kjell Sundin, kassör, Marie Swärd-Ulars, sekreterare, och Lars-Göran Melin, ledamot. Som kanslist på halvtid har anställts Lena Isgren. Djurmo-Sifferbo IF har närmare 600 medlemmar.

Dophögtid genomfördes

Mer läsning

Annons