Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelmanslagen värmer upp i Svaben

Annons

SVABEN. På måndag börjar folkmusikfolk från hela landet uppladdningen inför onsdagens stämma i Bingsjö. Spelmanslag från Falun, Alfta, Järvsö, Svärdsjö, Sandviken och Bollnäsbygden gör det genom att vallfärda till Svabensverk i norr och årets upplaga av evenemanget "Folk o dans i Svaben".

Vid den natursköna och charmiga gamla bruksorten bjuds det på allt mellan hornblåsning och öppen scen till konsert med megapopulära duon Bengan Janson & Kalle Moraeus, kända från Köttsjön och andra trevliga små spelställen riket runt. Bengan och Kalle konserterar i bruksstallet, som senare i sommar ska bli skådeplats för ännu en omgång av den populära festivalen "Jazz i Svaben".

Först får dock såväl amatörer som spelmanselit en chans att värma fingrarna inför onsdagens äventyr i Bingsjös buskage. På gränsen mellan Dalarna och Hälsingland. På väg till Bingsjö.

Den som vill värma upp inför uppvärmningen kan stanna till vid kyrkan i Svärdsjö i morgon lördag. Där firar Svärdsjö spelmanslag 50-årskalas med ny jubileumsskiva och tidig kvällskonsert.

Mer läsning

Annons