Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Speldosan vevas upp

Annons

- Vi ser fram emot ännu en Speldosa i Sälen. Det här blir fjärde året som vi har äran att bjuda publiken på en föreställning med ett starkt artistuppbåd, säger Pernilla Skifs som står för regi och koreografi.

Speldosa lockade förra sommaren cirka 10 000 besökare till den fagra Olnispagården i Sälens by.

Speldosa, som också kallas ett musikaliskt Vasalopp i Sälenbygd, bjuder på ett brett urval av klassiska melodier, skönsång och svängande dans med rötter i den svenska musiktraditionen.

Förutom den nämnda artistkvartetten medverkar Svenska Lyxorkestern under ledning av bröderna Gardemar, Olnispadansarna samt Transtrands spelmanslag.

Historieberättaren Herman Lindkvist blir inte med i sommar och man arbetar med att hitta en ny berättare. Konceptet ska vara ungefär som tidigare, men med nytt material.

Tre föreställningar av Speldosa är planerade. Premiär blir det som vanligt onsdag kväll och därefter fredag och lördag. 4 500-5 000 personer får plats vid varje föreställning.

- Drömmen är att sälja ut de tre föreställningarna för att få ekonomi i arrangemanget. Egentligen är det här en alldeles för stor och dyr produktion för att bara spela tre gånger, men Björn och Pernilla gör Speldosa exklusivt för Sälen, säger Janne Söderberg i arrangörsstaben.

Speldosa är huvudarrangemanget under Sälenveckan, som bjuder på aktiviteter, kultur och upplevelser i en geniun dalamiljö.

Biljetterna till sommarens Speldosa släpps vecka 14 och finns tills vidare att köpa på Sälens turistbyrå samt via Ticnet.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons