Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spel med nya aktörer

Annons

- Men nu är alla problemen lösta. Det var flera av aktörerna som av olika anledningar fått lämna återbud och det har varit ett tufft arbete att lösa alla dessa problem, säger Yvonne Eriksson som nu kan andas ut och se fram emot den tredje årgången av bygdespelet "Under samma himmel" som har premiär den fjärde juli på spelplatsen Porkka i de djupa skogarna nära Västerdalälven norr om Malungsfors.

Problemen började med att Tord Gustafsson som spelar rollen som Markus "våldtäktsmannen" i spelet bröt benet. Utomordentlig ersättare blev Sten Karelius. Men oturen slutade inte där. Sten Karelius fick en revbenskada men kommer ändock att kunna spela rollen som Markus.

Åke Edvinsson har spelat rollen som Jarmo men han har fått förhinder och ersätts av Mats Lissjanis. Anna Backola som spelat rollen som Sara Hansdotter ersätts av Madeleine Matsson, medan Caroline Westling blivit upphöjd från att ha spelat rollen som finskdotter till andeväsen. En av anledningarna till detta är att man mer ska få ta del av Carolines sång. Även när det gäller orkestern blir det ändring där Eva Enders kommer att spela tvärflöjt. I övrigt kommer samma aktörer som tidigare att finnas med. Förra året var det fem hästar som förgyllde spelet och i år blir det sex hästar. Djur-en i ett spel höjer alltid stämningen så också i detta bygdespel.

- Vi kommer att ha fem föreställningar plus genrep.

- Förra året hade vi 1 900 besökare och i år kommer det att bli ännu fler säger Yvonne Eriksson som hoppas att det ska bli i stort sett fullsatt alla spelkvällar. Det finns platser för upp mot sex hundra personer men eftersom spelet ligger i en skogsglänta med kuperad terräng går det säkert att ta in en hel del utanför de ordinarie platserna.

Trots att det inför årets spel varit litet snärjigt med artister är Yvonne Eriksson mycket hoppfull och tror att det kommer att slås nya publikrekord.

- Vi vet att det är många som bokat in sig utanför Dalarnas gränser och det kommer också en och annan busslast till spelet säger Yvunne Eriksson.

Sammanlagt deltar ett 30-tal aktörer i spelet och minst ett tiotal ytterligare hjälper till bakom kulisserna.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons