Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spectors chaufför: Han erkände

Annons

Enligt den legendariske musikproducenten Phil Spectors före detta chaufför har Spector erkänt att han dödade B-skådespelerskan Lana Clarkson i sitt hem för fyra år sedan.

Den brasilianske föraren Adriano DeSouza berättade för en domstol i Los Angeles på tisdagen att Spector hade kommit ut ur sitt slottslika Los Angeleshem med en pistol i sin blodiga hand och sagt; Jag tror att jag har dödat någon.

Erkännandet kom bara minuter efter det att ett skott hade ekat i den tidiga morgonen den 3 februari 2003, då producenten misstänks ha mördat Clarkson som han träffat på en nattklubb i Hollywood några timmar tidigare.

Under ett dramatiskt vittnesmål tre veckor in i rättegången i Los Angeles högsta domstol beskrev DeSouza hur han suttit i en Mercedes på uppfarten till Spectors hus när han hörde en hög knall.

Efter att ha misslyckats med att lokalisera källan till ljudet gick han tillbaka till bilen. Ett par minuter senare öppnades en sidodörr i huset och avslöjade Spector med en pistol.

När DeSouza frågade Spector vad som hänt ryckte denne på axlarna efter att ha sagt att han nog dödat någon. Inne i hallen såg chauffören skådespelerskans ben på golvet.

Spectors advokat har tidigare avfärdat chaufförens väntade vittnesmål som "fem ord som påstås ha sagts till någon som tog en tupplur".

Phil Spector har enligt åklagarna bakom sig en lång historia av våld mot kvinnor som slutade med att han sköt den 40-åriga Lana Clarkson.

Fyra kvinnor har vid rättegången vittnat om att han hotat dem med pistol när han varit berusad och ursinnig.

Spector blev på 1960-talet berömd för succéer som You've lost that lovin' feeling och den "ljudvägg" han skapade åt artister som bland andra The Ronettes, The Righteous Brothers, Tina Turner och Cher. Han nekar till mordet.

TT

Mer läsning

Annons