Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sparkraven är omöjliga

Annons

- 39 700 kronor klarar vi att spara men inte mer. Det mesta av våra pengar är låsta i avtal med föreningarna, säger nämndens ordförande Christer Iversen (fp).

I förra veckan konstaterade fritids- och idrottsnämnden på ett extrainsatt möte att sparkravet man fått från kommunfullmäktige på 75 000 kronor är en omöjlighet att genomföra. Hälften är nog, kom den fram till.

Trots att nämnden på mötet arbetade fram ett förslag där endast 39 700 kronor sparas drabbas Gagnefs fritids- och ungdomsverksamhet hårt. Från och med nu kommer till exempel inga bidrag till drogfria ungdomsevenemang att beviljas. Några som redan drabbats är ungdomarna i Fotbollskolan som inte fick något bidrag till sin avslutningsfest.

- Dessutom hade vi ingen möjlighet att ge Mockfjärdskolan de 10 000 kronor som den brukar få till sin avslutningsfest. Det är väldigt tråkigt att behöva avslå drogfria evenemang för ungdomar, säger Christer Iversen.

Reparationer av IP-Skogen kommer inte att kunna genomföras. Inga extra bidragsansökningar för mindre idrottsanläggningar eller så kallade spontanidrottsanläggningar kommer heller att beviljas.

- Vi hade lyckats få in 30 000 kronor till idrottsanläggningar och projekt som faller lite utanför normen för det vanliga. Till exempel fick friluftsföreningen i Sifferbo pengar av oss tidigare i år för att måla och upprusta Sifferbo hockeyplan. Sånt är det slut med nu. Det är tråkigt. Vi vill utveckla föreningslivet och inte som nu tvärtom, säger Christer Iversen.

FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons