Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sparkrav: 80 tjänster måste bort

Annons

Länssjukvårdschef Karin Stikå Mjöberg och närsjukvårdschef Lisbeth Isaksson har nu fått i uppdrag att genomföra beslutet att minska totalt 15 platser vid Falu lasarett.

Ett inte helt enkelt uppdrag. Ska platserna för strokerehabilitering flyttas till medicinkliniken? Var ska reumatologiklinikens vårdplatser placeras? Hur får man den mest effektiva strokevårdkedjan? Hur får man bäst samverkan mellan sluten vård och öppen vård? Hur får man bäst samverkan mellan Falu lasarett och Falu kommun?

För detta kommer det att krävas ombyggnationer som kan genomföras först 2007-2008. Temporära lösningar måste till redan till augusti, då vårdplatserna ska bort.

Först gäller det att försöka hitta en rimlig lösning i samförstånd mellan de berörda klinikerna, enligt Hållmarker. Går inte det kan det bli hopslagning av klinikerna medicin och ger/rehab med en verksamhetschef.

- Men jag tror man kan hitta lösningar. Jag driver inte en hopslagning på något vis, utan vill bara peka på att den möjligheten finns och fungerar vid andra sjukhus, säger Hållmarker.

Ombyggnaden beräknas kosta runt 7 miljoner kronor i höjda hyror. Men det är inte enbart en konsekvens av minskningen av antalet vårdplatser.

- Nej, det finns redan ett stort behov av att bygga om.

JAN SVENSSON

Mer läsning

Annons