Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sparkades i ansiktet

Annons

Tillsammans med en tredje person åtalas de nu för grov misshandel, efter händelsen som ägde rum på gatan utanför Dalarnas museum natten den 24 november förra året.

Offret, en 43-åring från en mindre ort i Falun, hade varit ute och festat under kvällen, och satt i sin bil tillsammans med två kompisar, en man och en kvinna. Kvinnan var anlitad som chaufför.

De tre männen hade också varit ute och festat. De hade synts på samma pub som 43-åringen.

Han berättar att de kommit fram till hans bil och frågat om de kunde få skjuts strax efter stängningsdags. När han svarade att bilen var full började de misshandla honom med slag och sparkar.

Vittnen säger att misshandeln var helt oprovocerad.

43-åringen slets ur bilen och hamnade på backen där han fick sparkar i huvudet, berättar kvinnan som körde bilen. När hon försökte hindra de tre från att fortsätta sparka så hotades hon och knuffades undan.

Läkarundersökningen visar att 43-åringen fick frakturer i överkäken och ögonhålan. Han opererades på Falu lasarett och fick metallplattor inopererade i ansiktet för att stötta ansiktsskelettet.

När polisen en stund senare den natten grep ledaren för X-team och en medlem av X-team på Mc Donalds så hade ledaren blod på handen och jackan.

Ledaren åtalas också för att ha hotat två polismän i samband med gripandet. "När jag kommer ut kommer varken du, dina barn eller din fru gå säkra" berättar en av polismännen att 26-åringen sade.

Han och den andre medlemmen, en 25-åring, hade spår av amfetamin i blodet vid gripandet. Därför åtalas de också för ringa narkotikabrott.

De tre förnekar alla brott.

ANNA RUNNBERG

Mer läsning

Annons