Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sparkad efter skadan

Annons

I dag går Tommy Olmås på rehabilitering på Hellströms/Spar i Vikarbyn. Han har mycket ont i sin höft och väntar på operation.

Tommys advokat Gunnar Bergsten har överklagat Mora tingsrätts dom som friade Berglunds. Domen ska nu behandlas av arbetsdomstolen i Stockholm.

- Det vi vänder oss emot är att Tommy blev uppsagd på grund av arbetsbrist. Men i tingsrätten vände Berglunds. Nu berodde det inte på arbetsbrist utan på personliga skäl, säger Bergsten.

Problemet med Tommys höft började på 1990-talet. Han sjukskrev sig och var borta ett år.

- Jag mådde mycket dåligt. Åt för mycket och gick upp i vikt. Jag som aldrig varit sjuk. Och när jag kom tillbaka började nya problem.

Försäkringskassan föreslog att Tommy skulle få en hjälptruck i arbetet. Men Berglunds sa nej. Berglunds menade att Tommy borde söka ett annat jobb. Vilket resulterade i att han blev uppsagd den 27 september 2000. Något som facket inte satte sig emot.

Tommy bollades nu mellan arbetsförmedlingen, försäkringskassan, facket och landade slutligen på advokatbyrån Erik Matz bord. Nu ligger bollen hos arbetsdomstolen.

Dan Eliasson är en av ägarna på Berglunds i Rättvik. Han kommenterar uppsägningen så här:

- Det fanns inget annat att göra. Vi kunde inte ha honom kvar. Tommy klarade inte ens av att jobba i två timmar. Handels i Borlänge och vi var överens.

MATS LINDSTRÖM

Mer läsning

Annons