Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spara på Slösas vis

Annons

Det är onsdag morgon, solen skiner och fåglarna kvittrar. Jag sitter och är tacksam över livet, njuter av en kopp kaffe bland alla mina blommor i trädgården.

Jag läser Falu Kuriren, det är morgonrutin. När jag kommer till Gagnefssidan sätter jag kaffet i vrångstrupen. Den ljuvliga morgonen fördunklas av ett stort orosmoln.

Jag är trött och ledsen på alla styrande i kommunen som sitter med öronproppar och skygglappar. Läser de inte tidningen? Trettiosju små notiser räknar jag till i samma tidning. Alla handlar om brott, stölder, skadegörelse och misshandel. Tror ni att någon som utfört dessa handlingar inte var påverkade av någon form av drog?

Det finns inte pengar till drogfria aktiviteter för ungdomar i Gagnef. Jag förstår ingenting. Vad finns det för alternativ?

Att samlas på badplatser och i parker, dricka öl och bli fulla. Kanske prova på hasch eller någon annan "spännande" drog.

Tio procent av alla som provar, fastnar i missbruk. Vem tar ansvar för dem? Jo, de sociala myndigheterna i hemkommunen. Det är det lag på!

En enda person som fastnar i missbruket kostar miljoner kronor under årens lopp. Det enda som gäller är att hålla ungdomarna så långt från drogen som möjligt och att skapa intressanta alternativ, en vettig sysselsättning på fritiden.

Missbruk är en sjukdom där alla anhöriga blir drabbade. Många ringer och ventilerar sin oro och vill ha råd. De ligger vakna på nätterna i oro och ängslan. Vad föder brist på sömn? Jo, sjukdomar, stressrelaterade sjukdomar. De blir långtidssjukskrivna. Det sparar pengar... eller?

Lena Fast ,

Föräldraföreningen

mot Narkotika

Mer läsning

Annons