Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spar-butiken på Hagalund blir nu Tempo

Annons

Flera nyetableringar inom handeln är på gång i Borlänge.

- Totalt sett tror jag inte att det blir fler arbetstillfällen, säger handlaren Göran Almetun.

Efter årsskiftet skyltas Spar-butiken på Hagalund om till Tempo. Handlare Almetun säger att förändringen preliminärt sker i januari-februari.

Sparhandlarna ställdes inför valet att gå över till Hemköp, Tempo, eller stå utanför. Almetun valde att stanna i Axfood-koncernen.

- Vi blir lite mer fria inom Tempo än inom Hemköp, och kan marknadsföra oss mer lokalt, säger Almetun och nämner att det inte blir några förändringar i prisbilden.

Att konkurrensen inom handeln hårdnat känner han av. Personalstyrkan har minskat. Något som kunnat klaras genom naturliga avgångar. Och att fler dagligvarubutiker är på gång kan sätta sina spår hos de som redan är etablerade.

- Inte tror jag på fler arbetstillfällen inom handeln, säger Almetun.

Han menar att de nya butikerna byggs för att vara så rationella som möjligt och så lite personalkrävande som det går. De arbetstillfällen som skapas där blir på bekostnad av andra redan befintliga jobb.

Att han själv skulle kunna nyanställa ser han inte som någon möjlighet. Istället handlar det om att överleva och försöka klara minskningar av personalen utan permit-teringar. I dag jobbar 19 personer i butiken, varav en del vissa helger. 14 finns på lönelistan "under veckan".

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons