Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spaning efter försvunnen

Annons

Det var vid 02.00-tiden under natten mellan torsdag och fredag som tvåbarnsmamman Marie Samuelsson försvann från sitt hem i Rågsveden.

Tillsammans med sin sambo och ytterligare några vänner hade hon besökt rockgalan Vansbrock som hölls i Vansbro på torsdagskvällen. Efter att paret kommit hem till sin bostad har Marie Samuelsson enligt sambon lämnat bostaden utan att uppge vart hon skulle. Sambons teori var att Marie gått till en väninna i närheten där hon övernattat.

Han trodde att hon därefter åkt till Vansbro för att hjälpa till som funktionär på Vansbrosimningen. Under fredagsförmiddagen började han ändå att ringa runt till bekanta. När ingen fortfarande sent på fredagseftermiddagen hade sett till Marie kontaktade han polisen.

Under lördagsmorgonen sattes hundpatruller in i sökandet och ett stort antal frivilliga från motorklubben SHRA har sedan fredagskvällen sökt efter Marie i hela Västerdalarna utan resultat. Under söndagen satte polisen in helikopter i sökandet men utan resultat.

- Jag är mest orolig för att hon kan ha plockats upp av någon bil som sedan har fört bort henne, säger en närstående.

En väninna säger att hon är helt övertygad om att Marie aldrig skulle ge sig iväg frivilligt.

- Hon har två barn och två hundar som är hennes allt och som hon aldrig skulle lämna av fri vilja, säger väninnan.

Vid försvinnandet var Marie klädd i en röd jacka med svarta revärer på ärmarna och svartvita rutor i ett band i brösthöjd. På jackans rygg finns ett tryck med texten "SHRA-Vansbro-Äppelbo". Hon bar svart tröja, ljusblå jeans samt boots eller bootsliknande stövlar. Marie kan ha observerats av någon bilist i området eftersom trafiken var ovanligt intensiv då de närmare 2 500 personer som beräknas ha besökt rockgalan i Vansbro var på hemväg.

Upplysningar om den försvunna Marie Samuelsson kan lämnas per telefon till polisen i Dalarna på 023-460 00 eller till närmaste polismyndighet.

GÖRAN DANIELSON CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons