Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spånficka i lågor vid Nyhammars såg

Annons

Två bränder, varav åtminstone den ena misstänks vara anlagd, drabbade Nyhammar på onsdagseftermiddagen.

Först larmades brandkåren till en gräsbrand på Hyttriset. Nästan samtidigt kom ytterligare ett larm, denna gång från gamla sågområdet där en spånficka stod i lågor. Polisen har spärrat av brandplatsen och i dag, torsdag, lämnas ärendet till kriminalen för närmare utredning.

Larmen inkom till räddningstjänsten vid 16.15-tiden då två lokala brandbilar dirigerades ut till respektive ställe. Brandmännen blev ganska snart varse att branden på sågområdet krävde ytterligare resurser och drog totallarm.

Kåren i Ludvika mötte upp med en tankbil och ytterligare en motorspruta.

Därmed fanns två dito som kunde ta vattnet direkt ur kanalen. I och med totallarmet blev det sammanlagt nio brandmän som bekämpade branden i den stora spånfickan.

- Branden i väggarna blev snart under kontroll samtidigt som vi bevattnade det stora såghuset som står bara cirka 20 meter från spånfickan, omtalar Åke Larsson, brandbefäl vid räddningstjänsten i Ludvika.

Branden i spånmassorna var nedsläckt först vid 19.00-tiden, men eftersläckningsarbetet kom att pågå hela natten för att avslutas först i dag torsdag.

- Det finns en klar misstanke om att branden var anlagd. Där finns ingen elektricitet och det hade inte varit åskväder, säger polisaspirant Therese Gustavsson.

- Och att nå stället är inga problem. Det är helt öppet och bara att gå in bland spånen eller bara köra förbi.

- Även räddningsledaren på platsen tyckte att det såg ut att vara anlagt.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons