Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Späckat höstprogram i Cassels

Annons

På lördag drar Cassels höstprogram i gång med dunder och brak. Då gästar nämligen Tito Beltran scenen i konserthuset.

- Tyvärr har ändrade momsregler tvingat oss att höja biljettpriserna på vissa av konserterna, säger Lars Persson i konsertföreningen Cassels Vänner.

Höstens program i Cassels är onekligen fylligt. Det inleds på lördag med en jubileumskonsert i världsklass, där operasångaren Tito Beltran medverkar.

Därefter fortsätter programmet med Charlie Norman trio 29 september, Östen med Resten den 12 oktober, samt barn- och familjeföreställningen Mumintrollet med gruppen Mynta den 20 oktober.

3 november ordnas en galakväll där Jussi Björling presenteras i ord, ton och bild. Programmets kåsör är Bertil Bengtsson i Jussi Björlingsällskapet. Föreställningen har tidigare visats i Gävle, Borlänge och Västerås.

- Det har varit så uppskattat att Bengtsson direkt efter framförandet i Cassels åker till USA och turnerar, säger Persson.

17 november hjälps Saxdalens manskör, Ludvika Musikkår och Ing-Marie Lerström åt att framföra en hyllning till Ernst Rolf i ord och ton. Den 27 november bjuds det sedan på irländsk folkmusik med bandet Danù, som förra året korades till Irlands bästa band, men som fortfarande är relativt okänt i Sverige.

Söndag 15 december hålls den årliga julkonserten med Grängesbergs Orkesterförening. I år är Anna Lotta Larsson, som tidigare hörts sjunga i Cassels tillsammans med Göran Fristorp, i sångsolist. 4 januari avslutas konsertprogrammet i en nyårskonsert med Dala-Sinfoniettan och diverse solister.

Inför hösten drabbas dock föreningen av en obehaglig överraskning. Konserter som bokas via speciella artistförmedlingsbolag efter den 1 april i år, innefattas nämligen av en ny momsregel. Regeln innebär att arrangören måste betala 25 procent moms på hela faktureringsbeloppet.

- Förut har vi antingen bara betalt moms på en liten del av beloppet eller också inte alls, förklarar Persson.

- När det gäller mer kända artister, med högre gage, kommer det här naturligtvis att innebära en stor skillnad, och kanske på sikt påverka oss i vårt val av artister.

- Tyvärr kommer det också innebära ett upp till 40 kronor högre biljettpris på några av våra konserter, avslutar Lars Persson.

STINA ANDERSSON

Mer läsning

Annons