Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

South Barks Fiesta - en het festival

Annons

The Cube från Smedjebacken och Rootvälta från Borlänge. Det var början till slutet av de band som parkpubliken fick avnjuta i den tryckande sommarvärme som mörka regnmoln hotade kyla ner.

Ungdomsfestivalen South Barks Fiesta var det för hela slanten igår, vilket knappast kan ha undgått någon som befann sig i Söderbärke. Alla i kyrkbyn bjöds på det unga musikaliska utbud som Västerbergslagen ståtar med i dagsläget.

Här handlade det inte om de smäckra väldirigerade toner som Sommarorkestern serverar, utan om rå, tuff och spikrak musik.

Kanske kommer "fiestan" att bli den språngbräda som källarbanden behövde för att ta de avgörande kliven ut i den stora världen.

Att ambitionerna finns råder det i varje fall ingen tvekan om. The Cube från Smedjebacken var först ut i bandkavalkaden.

- Det var en skitbra konsert, deklarerar bandmedlemmen Juhani Nahkala utan minsta omsvep.

Och han tillägger att det tyckte publiken också. Juhani delar generöst med sig av äran till bandets sångare, Peter Johansson:

- Han är ett fynd.

Hur framtiden blir står förstås skrivet i stjärnorna. En del erbjudanden om spelningar finns. Men än så länge är det Juhani som ståtar över den största personliga framgången.

Låtskrivaren Juhani Nahkala har nämligen lyckats med bedriften att klämma in en låt på tredje plats i USA.

- På Billboard song contest, förklarar han.

Tilläggas kan beträffande The Cube att övriga bandmedlemmar är Staffan Lindberg och Sammy Lindberg.

Under festivalens första timmar var det lugnt och stillsamt i parken mellan de olika banden. Många hade sina egna lokala favoriter, som exempelvis Nitery från Smedjebacken.

Emelie Martinsson och Elin Vikholm från Ludvika deklarerade dock tillsammans med Dan Christiansson från Snöån att Rootvälta var huvudorsak till att de var i Söderbärke.

- Men Alliance of Science är också bra, påpekar Dan.

- Och Deceptive, tillägger Emelie och Elin.

HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons