Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

South Barks Fiesta

Annons

Unga kreativa musiker som för det mesta tvingas repa i små lokaler och som sällan får chansen att nå ut med sin musik.

Det är för dessa som South Barks Fiesta öppnar dörren. Att de allra flesta drömmer om stå på scen inför en stor publik lär inte vara en alltför vågad slutsats.

Under de månader som gått sedan det under senvintern stod klart att det skulle blåsas nytt liv i ungdomsfestivalen har arrangörerna förstått att suget efter festivaler är stort. I varje fall bland banden.

- Under de första veckorna kom det anmälningar från band i Borlänge och Falun, berättar Samuel Payton i Söderbärke som är en av arrangörerna.

Han påpekar att det har känts lite taskigt att säga nej.

- Men, tillägger han, vi vill ju prioritera de lokala banden.

Ett lika delar angenämt som svårt problem har varit antalet anmälningar. Även om man önskat att säga ja till alla har arrangörerna varit tvingade att dra en gräns vid tio band.

I urvalet av band har man bland annat tittat på vilka som aldrig stått på en scen. Resultat blev ett blandat utbud av rock- och punkband, band som är nybörjare och band som är ganska rutinerade.

I sista stund kom dock ett återbud.

- Men vi har reserver, påpekar Samuel.

Det främsta dragplåstret är Rootvälta. Ett band från Borlänge som spelar reggae och som blivit allt populärare.

Under planeringen av festivalen var ambitionen att även få med Fagerstaband på programmet. Men av skäl som Samuel inte är helt på det klara med klickade det någonstans.

Därmed är det med Rootvälta som enda undantag enbart band från Västerbergslagen som deltar.

Det innebär följande uppställning; The Cube, Nitery och Mutilated från Smedjebacken, Ludvikabanden Genocide, The Deceptive, Komotio och Severed Ways samt Super Charger från Söderbärke och så Solid Senders (Lions of Science) vars bandmedlemmar hör hemma i Söderbärke och Hagge.

HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons