Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sörsjön firade sin dag

Annons

Många passade ändå på att titta till begivenheterna men strilandet gjorde att flanerandet begränsades; det var inte så inbjudande att göra ett längre besök.

Men det fanns anhalter som hade riktigt fullt upp. Dalens högkvarter med sin servering blev en populär värmestuga och ute på marknadsområdet lockade kolbottentillverkarna både med det kulinariska och regnskyddet.

- Det har väl gått åt en femton kilo fläsk och tjugo liter smet, bedömer Lena Håkansson, tvättäkta ortsbo som i kolbottenstyrkan också kunde räkna in krafter från huvudstaden.

- Jo, jag blev hitlurad, säger Maria Lindblom glatt på genuin nollåttadialekt.

Enligt uppgift är stockholmskan halvvägs på att bli sörsjöbo och därmed fullt kapabel att ingå i den kvartett som för dagen ombesörjer den lokala specialitén kolbotten.

Deras skyddande presenning och värmande brasa var nog inte helt fel lockmedel i kommersen.

Det var nu andra året som Sörsjödagen flyttat in till centrum efter att tidigare huserat på Parken.

- Jag tycker nog att det var lyckat att flytta. Det syns mer och det blir fler besökare som stannar till, säger Lena Håkansson.

En 15-20 knallar hade mött upp. Försäljningen kunde här och var varit bättre men med tanke på de regniga omständigheterna bedömde flera att det var rätt bra ändå.

I övrigt kan nämnas att det bjöds på musikunderhållning signerad systratrion Cathrine Antonsson, Anette Causil och Susanne Hägglund. Dessutom hölls förstås de anrika Hästskokastarspelen och där tog Bengt Svensson årets inteckning i vandringspriset efter seger i såväl final- som grundomgång.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons