Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sörjs av partikamrater och opposition

Annons

Han beskrivs som en färgstark person som inte var rädd att fatta beslut. Sven-Gustaf Eiritz kommer att saknas i politiken av både partikamrater och oppositionen.

-Det kommer att märkas att han inte är med längre, säger Jan Stagenmark (s).

Kommunstyrelsens ordförande, Gun Drugge, har arbetat länge i politiken med Sven-Gustaf Eiritz. Både i majoritet och opposition.

-Jag blev otroligt tagen när jag fick beskedet om hans bortgång, det är en enorm förlust både för partiet och för politiken i Hedemora.

Hon beskriver sin partikamrat som rak och ärlig. Någon som det alltid gick att lita på och vända sig till. Han sa vad han tyckte.

-Men man ska också komma ihåg att han var en stor humorist och en god historieberättare, det här är oerhört sorgligt, säger hon.

Alf Arvidsson, moderat och andre vice ordförande i kommunfullmäktige, arbetade tillsammans med Sven-Gustaf Eiritz på skogshögskolan i Garpenberg i 30 år.

-Han var en människa som drevs av ett stort rättvisepatos, han var oerhört noggrann med att alla skulle behandlas lika och på ett schyst sätt.

Alf Arvidsson beskriver också Sven-Gustaf Eiritz som en eldsjäl, en person som arbetade hårt för att förhindra nedrustningen av skogshögskolans anläggning i Garpenberg.

Sven-Gustaf Eiritz väckte respekt även hos oppositionen. Jan Stagenmark har imponerats av sin politiska motståndares engagemang och nytänkande.

- Han ville framåt och var alltid villig att hitta nya vägar, trots sin ålder och många år i fullmäktige, det skulle behövas fler som han i politiken.

Under tisdagskvällen skulle Sven-Gustaf Eiritz ha öppnat kommunfullmäktiges sammanträde i Sankt Paulusgården. Mötet ställdes in och har preliminärt flyttats till den 9 maj.

JOHAN KÄLLS

Mer läsning

Annons