Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sörens bästa tid är nu...

Annons

Sören växte upp i Långshyttan, och började spela klarinett för Tage Nygren.

- Jag var också med i Långshyttans Musikkår, berättar Sören. Inom kåren fanns ett gäng ungdomar som startade en ungdomsorkester som då hette Avalon juniorband. Jag spelade kontrabas i det bandet.

Så småningom började han även spela i Jejjes TV-band.

Men Sören var också idrottsintresserad. Han sysslade med fotboll, ishockey och bordtennis i LAIK, och speciellt fotbollen blev hans stora intresse.

- Musiken fick allt mindre plats på min fritid, menar Sören.

Han började också att jobba vid sidan om skolan. Först som springschas vid Hellbergs Livs, och efter skolans slut avancerade han sedan till expedit.

Efter lumpen började han sedan arbeta som färskvaruchef i Trivselköp i Borlänge.

- Men fotbollen var fortfarande viktig, säger Sören. Och jag blev värvad hem till LAIK:s fotboll och ett jobb inom Konsum.

Men karriären fortsatte. Sören blev värvad av IFK Norrköping, som då hade Gunnar Nordahl som tränare. Och han började även spela ishockey för Slejpner i division 2.

- Samtidigt arbetade jag hos målerifirman Torstenson & Allard, och vid KF:s styckningscentral. Jag blev kvar i Norrköping i fem år.

1970 blev nya klubbadressen IK Brage.

- Bertil Wåghäll erbjöd mig jobb som färskvarukonsulent inom Hemköpskedjan, och jag bosatte mig i Falun, berättar Sören.

Men så kom ett bättre bud från Wåghäll.

- Jag fick bli färskvaruchef för nya Hemköpsbutiken på Parkgatan i Gävle. Och jag tackade ja.

Efter flytten till Gävle började han spela fotboll med Brynäs i division 2. Och så småningom blev det division 3 med Gefle IF.

- I Gävle träffade jag också min blivande hustru. Vi köpte ett radhus på Sätra och skaffade oss barn.

Nu var den aktiva fotbollskarriären nedtrappad. Istället blev Sören tränare åt IK Sätra under ett år.

- Ett år då klubben avancerade från sexan till femman, säger Sören. Men 1980 bestämde vi oss för att flytta till Hofors.

Paret köpte Vivobutiken Stjärnhallen och drev den fram till 1987.

1986 byggde de villa i Hälsingberg i Falun. Och de köpte Vivobutiken Bon Appetit på Trotzgatan i Falun. En butik de ägde fram till 1990, då Sören övergick till att bli livsmedelschef för Domus i Falun.

- 2002 flyttade vi sedan till vårt sommarhus på Klacklandet i Stjärnsund, säger Sören. Ett hus som vi skaffade redan 1980. Och jag måste faktiskt få instämma i det som Hans Dalfors brukar säga: Att det är en förmån att få bo och vistas i Stjärnsund!! Han har så rätt.

I Stjärnsund trivs Sören på alla sätt.

- Jag och min fru har äntligen fått mer tid för barn och barnbarn. Och i Stjärnsund är jag med i en orkester som heter Spelfinkarna, där jag spelar tenorsax och klarinett. Och jag är också med i Stjärnsunds kyrkokör.

- Just nu har jag och min fru ett härligt liv. Varje morgon sjunger jag "Vår bästa tid är nu".

Mer läsning

Annons