Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Soptunnan stals - med soporna kvar

Annons

Han skulle ha kunnat betraktat det som ett pojkstreck. Men Östen är vid närmare eftertanke övertyg-ad om att det inte är några yngre förmågor som släpat iväg den halvfulla tunnan.

- Om det varit ungdomar hade soporna tippats ur på en gång, och sedan hade den troligen bara lämnats någonstans.

Intuitionen sa honom att det skulle finnas spår någonstans efter soptunnetjuven. Han gick ut på spaning i närområdet. Uppe vid Solhöjdens äldreboende möttes han av en person som reagerat över en sophög på parkeringen.

-Det var våra sopor. På parkeringen låg fem soppåsar, och det var ungefär vad vi hade hunnit lägga i sedan senaste tömningen.

Att bli bestulen på sin soptunna kan förstås betraktas som harmlöst. Östen tycker till och med att det är lustigt, att det finns folk som till och med stjäl soptunnor numera.

- Det måste ha varit någon som helt enkelt behövde en tunna, menar han.

För hans egen del medförde dock stölden att han måste skaffa en ny tunna. Det innebär att han måste köpa en ny hos energibolaget Seab.

- Det kostar mig 600 kronor. Blir man av med sin tunna så får man ingen ny gratis, utan måste köpa den.

600 kronor är måhända ingen större utgift. Men Östen tycker ändå att det känns ganska onödigt att spendera sex hundralappar på en tunna.

Därför kommer han att fortsätta att spana efter den gamla tunnan. Det finns nämligen ett alldeles speciellt märke på den.

- Får jag syn på den så vet jag direkt att det är min tunna. Jag har också nämnt det här för sopkörarna som lovat hålla utkik.

HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons