Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sopspanare hjälper till

Annons

Svar till Lars-Erik Larzon,

den 17 april.

Lars-Erik Larzon hävdade i sin insändare att sopspioner ersätter sopstationer. Tyvärr har han missförstått en hel del.

För det första är det inga återvinningsstationer som dragits in. Den ena som han nämner, i Svärdsjö, är den kommunala station, som inte ska förväxlas med Förpackningsinsamlingens återvinningsstationer. Den andra stationen, Toftbyn, är tillfälligt stängd i väntan på nytt bygglov.

Dessutom skriver Larzon om de sopspanare som Förpackningsinsamlingen, inte kommunen, anlitat. Deras uppgift är att identifiera de personer som systematiskt dumpar grovsopor vid återvinningsstationen. Det är viktigt att komma ihåg att återvinningsstationen endast är till för förpackningar och tidningar - inget annat.

Observera också att det endast är hushållen som har rätt att lämna sina använda förpackningar på återvinningsstationen - ej företag.

Utöver att identifiera nedskräpare har sopspanarna som uppgift att hjälpa till och ge råd till privatpersoner när det gäller sortering av förpackningar. De har inte till uppgift att polisanmäla en vanlig konsument som eventuellt sorterar fel av misstag. Lars-Erik Larzon behöver alltså inte vara rädd för att bli polisanmäld av sopspanarna, såvida han inte slänger grovsopor vid återvinningsstationen.

Mia Steinbach,

regionansvarig

Förpackningsinsamlingen

Mer läsning

Annons