Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sophämtning i Malung

Annons

Som tidvis fritidsboende i en av Malungs underbart vackra fäbodar måste man ställa sig frågan hur man ska lösa problemet med sina sopor.

Vilket alternativ hänvisas man av kommunen att utnyttja och ska det vara skillnader, och i så fall så stora, mellan fast boende och fritidsboende?

Hittills har man, med kommunens goda minne, fått lösa sophanteringen på eget bevåg, till exempel ta med soporna till annan kommun, vilket även de fast boende i Malung i stor utsträckning gör. Får man göra så, när det är kommunen som har monopol på att transportera sopor? Eller ser kommunen inte detta som något problem.

För mig, som är boende i Småland, blir detta lite väl krångligt. Alternativet från kommunen är att, mot timtaxa, begära hämtning av sopor, vilket skulle långt överstiga årskostnaden för fastboende, för en veckas vistelse.

Förr kunde man åka in till Malung och lämna sina sopor där, men det får man inte längre.

Tyvärr tror jag att många överväger alternativet att bränna, gräva ner eller på annat icke miljövänligt sätt göra sig av med soporna.

Malungs kommun bör se över hela kommunens sophantering och fastställer en mer miljövänlig policy. Alla bör ha rätt till en återvinningsstation inom en mils avstånd.

MAGNUS STAVBOM, VÄSTERVIK

Mer läsning

Annons