Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sonja Bergstedt

Annons

På morgonen den 4 februari nåddes jag av budet att Sonja var död. Jag visste att hon var sjuk, men ville väl inte riktigt fatta hur sjuk hon var.

Hon var min allra bästa och käraste vän sedan 25 år tillbaka. Första gången träffades vi på en kurs och kemi uppstod mellan oss. Vi har även jobbat tillsammans i Öje. Vårt samarbete fungerade utomordentligt och det blev nu naturligtvis inte sämre av att vi trivdes med varandra. Så småningom hamnade vi på olika arbetsplatser men kontakten släppte vi aldrig. Den var så gott som daglig trots att hon bodde i Öje och jag i Malung. Vi ringde eller hälsade på varandra. Telefonsamtalen var sällan långa men vi behövde höra att den andra mådde bra. Sonja som ringde och sa "jag ville bara höra din röst". Efterhand som åren gick hälsade vi inte på varandra lika ofta men den täta kontakten fortsatte på telefon. Att påhälsningarna blev färre var väl att livet förändrades. Vi fick barnbarn, vi blev äldre och lite tröttare nautrligtvis. Sonja hade alltid omtanke om andra, först och främst sin familj men hon tänkte även på andra. Jag fick ta del av den omtankten när hon hälsade på. Hon hade ofta något med sig som utmärkte den omtänksamma sidan. Det kunde vara en liten blomma i en vacker påse hon själv gjort. Någon liten sak hon själv tilvlerkat ett inramat kort med några tänkvärda ord på, något hon hade bakat.

Jag är så glad att Sonja och hennes man Tony var bröllopsvittnen när jag gifte mig för andra gången 28 juni 2003. Sonja var glad och lycklig för min skull.

Hon lämnar ett stort romrum efter sig och mina tankar finns hos hennes kära familj, maken Tony, dottern Monika i Öje, sonen Anders i Alingsås, dottern Yvonne i Australien samt alla hennes barnbarn. Detta tomrum är ju naturligtvis störst för familjen, men jag måste få vara så egoistisk att jag tänker: hon fattas mig. Jag saknar min kära vän Sonja ofantligt. Livet blir tomt utan henne.

VÄNNEN YVONNE

Mer läsning

Annons