Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarsväng på Morhagen

Annons

Nu är sommarprogrammet spikat på Morhagen.

Det har varit många bud om kompositionen under resans gång, men nu föreligger utbudet som grangärdebor och andra har att vänta sig på den idylliska fäbodvallen.

Lördagen 5 juni inleds programserien med ett besök av vibrafonisten Lars Erstrand, ett världsnamn inom genren, som kommer med borlängekompet Inger och Kjell Hägglund samt Åke Gullberg.

11 juni är det dags för återbesök av Republiken Jämtlands lurvige president Ewert Ljusberg (från Härjedalen). Det blir tredje gången King Ewert beter sig på Morhagen. Törs man redan nu tippa succé?

19 juni kommer paret Lena och Gösta Linderholm att förnöja publiken med kåseri och visor. Gösta Linderholm, den gamle dixielandklarinettisten och sångaren från Sveriges Jazzband, är för många en synonym för sommar och Morhagens gårdstun borde passa honom, och hans visor, perfekt.

Programvärd sommaren 2004 är mångkunnige Åke Lundeberg och för dansmusiken vid samtliga tillfällen svarar Tommy Lindgren, även han välkänd för den här publiken. Han är jourhavande klaviaturspelare vid sommaren danskvällar, totalt nio stycken.

I sedvanlig ordning har också konstnärer av olika slag sin givna plats i sommarprogrammet.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons