Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarstuga totalförstörd vid brand

Annons

Eijdor Hagström på Storgårdsnäset larmade räddningstjänsten i Ludvika sedan han upptäckt branden på Dröverksvägen 29 i Dröverka på torsdagsmorgonen.

Av ännu oförklarlig anledning totalförstördes då en större sommarstuga. Huset är beläget intill stranden vid sjön Väsman.

Huset var vid brandtillfället obebott.

- Vi fick larmet 07.16, berättar brandmästare Håkan Graaf. När vi kom till platsen var de två sammanbyggda fastigheterna helt övertända. Det fanns ingenting som vi kunde göra.

Graaf omtalar att fastighetsägaren hade besökt sommarstugan sent på onsdagskvällen.

- Jag vill inte spekulera i vad som kan vara brandorsak utan detta får polisens brandtekniska undersökning ge svar på, säger Graaf.

Räddningstjänsten fanns på plats flera timmar under dagen för eftersläckning.

Under senare tid har ett flertal inbrott förekommit i området. Huruvida detta har något samband med torsdagsmorgonens brand är för tidigt att säga.

- Vi har spärrat av området kring fastigheten. Den tekniska undersökningen kommer förhoppningsvis att göras inom de närmaste dagarna.

- Vi har ingen brandteori men vi vet att ägaren hade eldat i den öppna spisen på onsdagskvällen. Om detta nu har något samband med branden är för tidigt att säga, säger utredningschefen vid polisen i Ludvika, Uno Hane.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons