Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarorkestern spelade för stor publik vid Akvariet

Annons

Det var som vanligt en stor publik som kunde avnjuta det medryckande och väl varierade programmet. Förutom de många knivmakarna från när och fjärran hade även åtskilligt med allmänhet sökt sig till området i det sköna sommarvädret för att se på knivar och lyssna till den cirka timmen långa konserten.

- Det är roligt att det alltid är så många som dyker upp när vi spelar. Verkligen tacksamt, konstaterade Anestedt som låter förstå att årets säsong med Sommarorkestern torde bli något utöver det vanliga.

- Närmast ser vi fram mot det kommande veckoslutet. Då ska vi för första gången medverka i Falu Folkmusikfestival där vi kommer att ge två konserter, fortsätter han med entusiasm.

Förväntningarna bland de många unga musikerna är inte helt oväntat mycket uppskruvade.

Att få spela på denna vida kända festival kommer utan tvekan att innebära en stor upplevelse.

- Och innan dess, på torsdag, blir det en annan premiär för oss. Då ska vi nämligen ge en stor konsert i Grangärde kyrka. Sammantaget uppskattar jag att vi kommer att göra ytterligare ett 20-tal spelningar innan det blir säsongsfinal.

Årets repertoar består uteslutande av melodier i egna arrangemang av Anestedt som även är känd som en musikskrivare av klass.

Bland annat presenteras ett potpurri med låtar från melodifestivalen genom tiderna. Det går alltid hem hos publiken.

- Så har vi ett Astrid Lindgrenpotpurri som vi kallar Tack Astrid. Det innehåller fantastiskt fin musik som alla kan.

När det gäller Knivveckan är akvariechefen Ingegerd Höök mycket belåten med både intresset och antalet utställare.

- Vi har fått plocka upp stånd undan för undan och nu är det ett 60-tal som ställer ut. Jag uppskattar att det blir cirka 15 000 besökare vid denna den 16:e Knivveckan.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons