Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarorkestern lockade till Halvars

Annons

Det var en som vanligt glad och fryntlig Karl-Erik Anestedt som välkomnade den stora publiken innan det var dags att dirigera de duktiga ungdomarna i en väl varierad repertoar.

- Inte trodde jag det skulle komma så många när det är så ostadigt väder. Det haglade i Grängesberg så det var alldeles vitt på vägen, sade han och gjorde honnör åt tordönet i söder.

Årets turné är inne på sista veckan och på fredag är det slut för i år. Efter tre dagar ska jag ta ett års ledigt och sitta och se när alla andra går till jobbet, fortsatte Anestedt med klar syftning på att han har lämnat sin ordinarie tjänst som platsredaktör på NLT:s redaktion i Grängesberg.

Men att han bara skulle rulla tummarna är det få eller ingen som vill tro...

Konserten motsvarade som vanligt alla förväntningar med populärmusik, visor och en och annan klassisk pärla i en skön blandning.

Bland annat kan nämnas ett potpurri på Elvis Presleymelodier i eget arrangemang av Anestedt liksom några låtar från årets upplaga av Eurovisionsschlagerfestival.

Trivsamma inslag i repertoaren var också en mix under rubriken Brandsta med resten och Evert Taubes välkända Oxdragarsången i en ny tappning med titeln Oxens intåg i Bullerbyn.

På fredag är det grand final för årets sommarorkester med två spelningar.

- Vi börjar i Smedjebacken där vi ger en inomhuskonsert i Folkets hus. Sedan kommer vi till Ludvika där vi ska spela på gågatan. Blir det regn flyttar vi in på Gallerian, slutar den dynamiske dirigenten och musikskrivaren.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons