Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarorkestern avslutade på stan

Annons

- Alla säger att det har regnat så mycket men vi har klarat oss ganska bra, summerade Karl-Erik Anestedt sommarvädret.

Bara tre spelningar har Sommarorkestern fått ställa in på grund av regn, och vid två tillfällen har man fått flytta in en konsert som skulle varit utomhus. Men under sommarens sista konsert var de senaste dagarnas hällregn ett minne blott. Solen blänkte i tromboner, saxofoner och tuba, när Ludvikaborna underhölls med musik mitt på gågatan.

En ordentlig folksamling hade bildats runt musikerna. Åskådar-åldrarna sträckte sig från småbarn till pensionärer och allt däremellan. Många stolta anhöriga hade plockat fram videokamerorna för att föreviga sina unga talanger.

Till repertoaren hörde bland annat ett nitton melodier långt potpurri med Eurovisionsschlagerlåtar. Enligt Karl-Erik Ane-stedt var detta musikval inte populärt bland orkestermedlemmarna, som tydligen brukar klaga när det annonseras.

- Det här är ett stycke de hatar att spela, log han.

Populärt eller inte, så framfördes stycket ändå med samma energi som Sommarorkestern hade under hela spelningen.

- Det är ett bra gäng, konstaterade Karl-Erik Anestedt om sina musiker.

I halvtid steg kommunstyrelsens representant Bengt Andersson (m) fram, tackade för den här sommaren och poängterade hur uppskattad Sommarorkestern är. Karl-Erik Anestedt tackades med en blombukett och de unga musikerna fick veta att det väntade smörgåstårta och läsk borta i orkesterlokalen.

Frågan om nästa sommar togs upp och Bengt Andersson berättade för den som inte visste det att Ludvika musikkår firar 100-årsjubileum nästa år.

- Ni får klara av både jubileum och sommarorkester, tyckte han.

Men när den jubilerande

musikkåren ska ner och spela i Tyskland och skolavslutningarna i Ludvika dessutom är framflyttade en vecka, kan det bli snärjigt att hinna med att ha Sommar-

orkestern. Karl-Erik Anestedt vågade inte svara på hur det kommer att bli nästa sommar men varnade:

- Blir det ett uppehåll, då är det kört. Då dröjer det nog många år innan det kommer igång igen.

- Det är lika bra att säga att vi ska ha Sommarorkester nästa år så får vi försöka.

MICHAELA BERG

Mer läsning

Annons